Μέθοδοι παραγωγής στη βιομηχανία με πρόσθεση υλικού (3D Printing)

2021-05-24

Τις τελευταίες δεκαετίες, οι επικοινωνίες, η απεικόνιση, η αρχιτεκτονική και η μηχανική έχουν υποστεί όλες τις δικές τους ψηφιακές επαναστάσεις. Τώρα, η τρισδιάστατη εκτύπωση μπορεί να προσφέρει ψηφιακή ευελιξία και αποδοτικότητα στις κατασκευαστικές εργασίες. Πρόκειται για ακόμα μια τεχνολογική πρόοδο, η οποία κατέστη δυνατή χάρη στη μετάβαση από αναλογικές σε ψηφιακές διαδικασίες.

Η τρισδιάστατη εκτύπωση ή Additive Manufacturing χρησιμοποιεί λογισμικό υπολογιστών ή σαρωτές τρισδιάστατων αντικειμένων προκειμένου να αποθέσει υλικό, με αποτέλεσμα την δημιουργία γεωμετρικών σχημάτων, με εξαιρετική ακρίβεια. Όπως υποδηλώνει το όνομά του, το Additive Manufacturing προσθέτει υλικό για τη δημιουργία ενός αντικειμένου. Αντίθετα, όταν δημιουργείτε ένα αντικείμενο με παραδοσιακά μέσα, είναι συχνά απαραίτητο να αφαιρέσετε υλικό μέσω άλεσης, μηχανικής κατεργασίας, σκάλισμα, μορφοποίησης ή άλλων μέσων.

Στις σωστές εφαρμογές, η κατασκευή προσθέτων παρέχει ένα τέλειο τρίπτυχο βελτιωμένης απόδοσης, σύνθετων γεωμετριών και απλοποιημένης κατασκευής. Ως αποτέλεσμα, αφθονούν οι ευκαιρίες για όσους αγκαλιάζουν ενεργά την παραγωγή προσθέτων.

Για εμάς στην YLEM AE, το όραμα μας είναι να συμβάλουμε στην μετάβαση της παραγωγής από μια αναλογική, σε μια ψηφιακή διαδικασία η οποία είναι αρωγός της βιωσιμότητας και της κυκλικής οικονομίας.

Η εταιρία μας προσφέρει μοναδικές λύσεις τρισδιάστατη εκτύπωσης, όπως επίσης σχεδίαση και δημιουργία πρωτότυπων, εξαρτημάτων και ανταλλακτικών με την εξαιρετική ποιότητα και αξιοπιστία του hardware της ΗΡ. Η έμπειρη τεχνική ομάδα της Ylem διαθέτει εξειδικευμένη γνώση και παρέχει ανώτερες υπηρεσίες ώστε να διασφαλίσει κορυφαία αποτελέσματα προσθετικής κατασκευής.

Η τεχνολογία Multi Jet Fusion που χρησιμοποιείται στην 3D εκτύπωση της HP, επιτρέπει τη βιομηχανική σειριακή παραγωγή λειτουργικών εξαρτημάτων, και με τον έλεγχο επιπέδου voxel, έχει τη μοναδική ικανότητα παραγωγής εξαρτημάτων με ελεγχόμενες φυσικές και λειτουργικές ιδιότητες σε κάθε σημείο ενός μέρους. Με την open material πλατφόρμα της, η HP μειώνει το κόστος και κάνει την 3D εκτύπωση ικανή να αντικαταστήσει την παραδοσιακή κατασκευή.

Η YLEM AE δημιουργεί ένα portfolio τεχνολογιών προσθετικής κατασκευής (3D Printing) με σκοπό να επιταχύνει την υιοθέτηση της 3D κατασκευής σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών και εφαρμογών, όπως αυτά της υγείας, της εκπαίδευσης, των κατασκευών και της ναυτιλίας, μεταξύ άλλων. 

«Στην YLEM, είμαστε πολύ χαρούμενοι που κάνουμε την 3D εκτύπωση μια πιο ανοιχτή και προσιτή αγορά για όλους. Μαζί με την HP, κάνουμε μια επαναστατική κίνηση στην Ελληνική αγορά και προσφέρουμε σε υπάρχοντες αλλά και νέους πελάτες μας τη δυνατότητα εκτύπωσης 3D λειτουργικών μερών με την τεχνολογία Multi Jet Fusion,» είπε ο Παναγιώτης Βελισσαρίου, Γενικός Διευθυντής της YLEM AE.

Μέθοδοι παραγωγής στη βιομηχανία με πρόσθεση υλικού (3D Printing)
Ready to learn more? Reach out!
Address

YLEM S.A.
Thessalonikis 129
18346 Moschato, Athens
Greece.

ΓΕΜΗ: 157814901000

Contact T: +30 210 65 77 700 E: info@ylem.gr LinkedIn Instagram
Created by Reach